Türk Treyler Sektörü Almanya’ya çıkarma yapacak
Avrupa’nın en büyük pazarı ve ikinci büyük üreticisi olan Türkiye treyler endüstrisi, dünyanın en büyük ticari araçlar fuarı olan IAA Transportation Fuarı’na güçlü bir katılım gösteriyor. Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) üyesi firmalar fuarda en yeni ürünlerini sergilerken, Türkiye’nin ulaştığı üretim gücü ve kalitesini uluslararası arenada gösterme şansı yakalayacak.

Fuarda Türkiye’den 18 firma katılırken TREDER üyesi olarak; Aksoylu, BRF, Fesan, Koluman, Komodo, Krone, Nükte Trailer, Nursan Trailer, OKT Trailer, Orthaus Trailers, Özgül Treyler, Reis Trailer, Schmitz Cargobull, Scorpion Trailer, Seyit Usta Treyler, Star Yağcılar, Şahin Tanker ve Yalçın Trailer yer alacak.
Dünya treyler endüstrisinde söz sahibi ülkelerden biri konumuna yükselen Türkiye, Almanya’nın Hannover kentinde 15-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IAA Transportation Fuarı’na güçlü bir katılım sağlayarak küresel pazardaki iddiasını bir kez daha kanıtlıyor. Fuardaki katılımla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan TREDER Başkanı Seyit Arslan, bölgesel ve ekonomik zorluklara rağmen sektörün yakaladığı ivmenin altını çizdi.
“Zor zamanlarda ayakta kalmak önemli bir eşik”
Çevredeki savaşlara ve dalgalı ekonomik koşullara rağmen üreticilerin önemli bir eşiği başarıyla geçtiğini belirten Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en büyük ticari araçlar fuarına çok güçlü bir şekilde katılıyoruz. Üretim kapasitemiz an itibarıyla 100 bin adetleri aşmış durumda. Etrafımızdaki savaşlara, ekonomik koşullara karşın ayakta durmaya çalışan, direnen bir sektörümüz var. Üreticilerimiz son derece önemli bir eşiği geçiyorlar. Bu zor zamanlarda ayakta kalmak büyük önem taşıyor.”
Küresel iddiamızın göstergesi
Sektörün sadece ayakta kalmakla yetinmeyip dünya pazarındaki rekabetçi konumunu da sağlamlaştırdığına değinen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Fuardaki güçlü katılımımız, iddiamızı ne denli güçlü tuttuğumuzun en net göstergesidir. Türkiye olarak dünya treyler endüstrisinde kesinlikle söz sahibi bir ülkeyiz.”

IAA Transportation Fuarı’na katılan TREDER Üyeleri
| Firma Adı | Salon (Hall) | Stant No |
| Aksoylu | Açık alan | M65 |
| BRF | Hall 25 | B70 |
| Fesan | Hall 25 | E91 |
| Koluman | Hall 27 | F02 |
| Komodo Treyler | FG | L51 |
| Krone | Hall 27 C40 | Açık Alan L42, N41, Q41, P43, J64 |
| Nursan Trailer | Hall 25 | C28 |
| Nükte Trailer | Hall 27 | F10 |
| OKT Trailer | Hall 25 | B20 |
| Orthaus Trailers | Hall 27 | D31 |
| Özgül Treyler | Hall 25 | C16 |
| Reis Trailer | Hall 25 | B10 |
| Schmitz Cargobull | Açık alan | Pavilyon 33, N64, P62, N63, OG33 |
| Scorpion Trailer | Açık alan | K54 |
| Seyit Usta Treyler | Hall 25 | B06 |
| Star Yağcılar | Hall 27 | F44 |
| Şahin Tanker | Hall 25 | B03 |
| Yalçın Trailer | Açık alan | M57 |